"Men hvor er kødet?" var Mads' kommentar, da jeg præsenterede aftenens menu. Han endte nu med at være fint tilfreds trods de manglende proteiner. I morgen skal aftenens rester dog nok suppleres op af en krydret grillpølse eller to.
Men for denne gang lød menuen:
Aubergineruller med ostecreme på bund af tomatsovs og bulgursalat med blandet grønt
Dette lækre fad har jeg fundet inspiration til lige her , jeg lavede det dog frit ala Rytter og min version er som følger:
Tomatsovs:
Et skalotteløg
En halv dåse tomatpuré
En dåse flåede tomater
Frisk oregano og timian
Salt og peber
Skalotteløg svitses i olie hvorefter tomatpureen "brændes af", inden de flåede tomater og krydderier tilføjes. Lad det simre.
Auberginer (2-3 stk):
Skær auberginerne i skiver på den lange led (evt. med et mandolinjern), drys dem med salt og lad dem trække 5-10 min, inden de duppes, pensles med olie og steges på en grillpande.
Fyld:
250 hytteost
250 g friskost
1 fed hvidløg
friske krydderurter (persille, salvie, oregano og basilikum)
Salt og peber
Det hele blandes
Topping:
Revet parmesan
Fordel tomatsovs i et ildfast fad og læg derefter ca en halv spsk ostefyld på hver skive aubergine, hvorefter de rulles og lægges tæt i fadet. Drys til sidst med parmesan og bag ved 200 grader varmluft i ca 25 min.
Mens fadet er i ovnen laves bulgursalaten
Jeg havde på forhånd kogt 2 dl bulgur i 3 dl vand i 10 min. Disse blev blandet med et hakket æble, lynstegte grønne asparges, knap en halv agurk i fine tern og en rest grillede auberginer, som ikke kunne være i fadet. Herligheden blev vendt med citron og salt.
Og så var der ellers grøn mad for alle pengene!
Lækker sommerlig mad - selvom dette vejr indbyder til grill i kolonihaven. Håber vi får tid til det i løbet af ugen :)
Ingen kommentarer:
Send en kommentar