Onsdag er skemafri læse/vaske tøj/ gå i uldsokker / sove længe dag. Og i dag også bagedag. Jeg fik en voldsom lyst til boller af den helt lyse, bløde slags. Ikke noget med sej krumme og kerner her. Bare ren børnefødsesldag!
Opskriften faldt jeg over her og den kan varmt anbefales - virkelig let at gå til. Det eneste jeg vil ændre på næste gang er mængden. Boller af den der slags kræver en dobbeltportion!
Men som det gik for sig i dag, brugte jeg følgende:
30 g smør
1 dl mælk
25 g gær
2 spsk sukker
1 æg
4 dl hvedemel
2 tsk kardemomme
Smør smeltes, mælk hældes i og gæren opløses i væsken. Herefter tilføjes sukker og æg, hvorefter mel og kardemomme æltes i. Dejen skal være glat og endelig ikke for tør. Lad den hæve lunt i mindst 30 minutter, hvorefter den æltes igennem og formes til 8 boller.
De efterhæver i 30 min, mens ovnen varmes op til 200 grader.
10 min. i varmen og hyggebrødet er klar!
Jeg var en gang til et amatørmelodigrandprix, hvor en af sangene hed "Du er mit brød med smør på." For mig står det som den ultimative kærlighedserklæring. For friskbagt brød med kold smør kan bare gøre noget helt utroligt rart ved en.
Min hr "Brød med smør på" skal forkæles med brød med smør på, når han kommer hjem om et par timer. Men jeg blev altså nødt til lige at prøvesmage sagerne.
Bollen blev ikke ringere af at få selskab af cocioen, skulle jeg hilse og sige!
Ummh, sådan en menu kunne jeg også godt lige spise :) De ser skønne ud dine boller!
SvarSletMange tak for det :) Jamen memuen kan også kun anbefales. Boller og kakao er og bliver et godt makkerpar!
SletGuf manner ! Snyd med den cocio'bajer der - gud hvor er det lang tid siden jeg sidst har fået sådan en javertus !!!
SvarSletMht. tomme kalorier, så tror jeg endnu heller ikke, at jeg har mødt en tom kalorie, som jeg ikke kunne lide? :O :)
Cocioen - drikken du kan skylle ned på to mundfulde - men hvilke mundfulde. Synes du skal treate dig selv med sådan en i weekenden ;)
Slet