mandag den 11. juni 2012

I mål med tæppet!

For da jeg for et par dage siden begyndte at ane enden på projekt oldemor/baby-tæppe, var det som om hæklenålen limede sig fast til mine fingre.
Og i morges, inden jeg tog fat på læsningen, kunne jeg så folde dette skæve mesterværk ud på gulvet:


Jeg opdagede undervejs i hækleprocessen, at jeg ikke havde overvejet begrebet "fasthed", så der var ret stor forskel på størrelsen af de små lapper. Men jeg besluttede mig for at kalde det personligt særpræg og samlede tæppet på trods. Det har resulteret i, at værket primært appellerer til folk med hang til asymmetri. Heldigvis er jeg en af dem. Og jeg tror at lillepigen er tilfreds, så længe hun kan holde varmen :)


Jeg er autodidakt oldemorhækler, men fandt hjælp på Hendes Verden. Kan imidlertid ikke længere finde linket (hvilket siger lidt om hvor laaang tid det her projekt har stået på). Men det vrimler med DIYs på lapperne online og i nærmest alle hæklebøger, så det er bare med at komme i gang. Jeg havde svært ved at forstå konceptet til at starte med, men lige så snart koden var knækket, ja så var det virkelig simpelt. Og selvom sådan et tæppe tager tid, så er det overskueligt, fordi man hækler en firkant ad gangen, og sådan en er ret hurtigt klaret :) Jeg har brugt 6 forskellige farver arwetta-garn, som bl.a. kan købes her + hæklenål på 3 mm. Og så har jeg ellers bare kombineret farver efter smag og humør. Hvis jeg skal lave et igen en gang, vil jeg dog nok gå noget mere systematisk til værks, så jeg er sikker på, at der er en god farveveksling i det færdige tæppe. Men systematik er bare ikke mit største kendetegn :)


Jeg tillader mig at være en stolt tæppe-debutant og glæder mig nu bare til at tage det i brug!


10 kommentarer:

 1. Noooooo Marie, hvor er det bare blevet fint. Hatten af for dig, for det er virkelig blevet godt - OG personligt, men det er jeg nu ret vild med (selvom det ikke ligner mig, at være vild med asymmetri) :) Haha. Måske er jeg bare endnu mere vild med, fordi jeg ved det er lavet af dig, plus at jeg ved, at lillepigen vil knus-elske det fra dag ét. Nøjh jeg synes det er sejt du er i mål. Så mangler vi bare en eksamen og lillepigen :) Jubiiiii.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hvor er du sød - jeg rødmer jo helt ;) Jep. 1 down, 2 to go (måske meget godgt at have tæppet ude af verden, det var lige før det blev vigtigere for mig end den der eksamen, du ved nok...)

   Slet
 2. Ej ja hvor er det bare blevet fint! Det kan du roligt være stolt af :) Og jeg synes nu ret godt om nybegynder-looket - det hører sig vist til et førstegangsprojekt :) Og sikke et fint farvevalg - det kan godt være jeg lader mig inspirere næste gang :)

  SvarSlet
  Svar
  1. 1000 tak :) Og ja, nybegynderlooket må være en del af charmen! Jeg kan roligt anbefale farvekombinationen. Generelt synes jeg, at arwetta har nogle rigtig lækre nuancer, og så er det dejligt let at arbejde med.

   Slet
 3. Det tæppe er virkelig fint, og sejt at du kom i mål med det! Det må siges at være et tæppe der er lavet med kærlighed, og jeg er sikker på at den lille kan få mange hyggetimer til at gå på det. :-)

  SvarSlet
 4. Tak for det :) Ja det må vist have det, man kalder affektionsværdi :) Håber det bliver et hit hos den lille :)

  SvarSlet
 5. Øj Marie, hvor er det smukt. Jeg har lige i forrige uge lært at hækle firkanter, og jeg er helt med på, at det der med fasthed - det er bare ikke lige så nemt!!!En tur i vaskemaskinen, tror du så ikke,at det trækker sig lidt sammen? Godt arbejde i hvert fald! Og held og lykke med eksaminerne! Knus

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak skal du ha, Bjørg :) Jo, jeg tror det må være vejen frem med en tur i maskinen! Har det bare lidt svært med sådan at overlade det i hænderne på et elektronisk apparat ;) Men jeg må springe ud i det! Knus

   Slet
 6. Hvor er det fint og kan fornemme mellem linjerne hvor stolt over det du er. Det kan du også klart være! :) Har også selv en drøm om at lave sådan et fint lille tæppe, til det en dag bliver vores tur til småfolk herhjemme :)

  SvarSlet
 7. Tak for det :) Ja, jeg må blankt indrømme at jeg er lidt stolt - plejer ikke at gøre det så meget i håndarbejdsprojekter, så dejligt når det lykkes :) Synes helt klart du skal kaste dig ud i det, når den tid kommer. Det er et hyggeligt venteprojekt!

  SvarSlet