fredag den 1. juni 2012

Man må gerne, når...

Den anden dag talte jeg med en veninde om de regler, man laver for sig selv i forhold til, hvad man putter i munden. "Jeg skal da ha' kage, jeg er jo til fødselsdag" "Man må gerne spise chips, når man har tømmermænd" "Marcipan og nougat feder ikke i december." Undskyldninger kan der være nok af. Vidste I f.eks. at man må drikke al den kakaomælk man vil, når man er gravid?
Nå, men en af mine regler er: Man må gerne få kage, når man skriver eksamensopgave og det regner udenfor. Så tidligere i dag, da jeg trængte til en pause fra skriverierne kreerede jeg denne lille æblecrumble-sag:

Eller... faktisk kreerede jeg to af dem og til det brugte jeg:

2 æbler i tern
2 spsk rørsukker
1-2 tsk vanillesukker
1/2 tsk kanel
1/2 tsk kardemomme

80 g smør i tern
80 g sukker
40 g grovvalsede havregryn
40 g hvedemel

Bland rørsukker og krydderier og vend blandingen med æblerne

Bland mel, gryn og sukker og smuldr smørret heri - det gratter dejligt ;)

Fordel æbler i to små fade og dæk med dejen. Bag herefter herlighederne ved 170 grader varmluft i ca 25 min.


Og så har man sig sådan en lækkerhed.
Jeg elsker crumbler i alle afskygninger, og selvom æble og kanel måske mere hører efteråret til, så passede blandingen perfekt til dagens "Jeg sidder i min hule og forsøger at gøre mig kloge tanker, mens jeg lytter til regnen"-tema!
Jeg nød den med en kop krydret the - og selvfølgelig en ordentlig klat cremefraiche!


Håber også, at der sniger sig en lækkerbisken ind på jeres fredag. For man må gerne, når der er weekend :)

6 kommentarer:

 1. åååååååååh Marie - jeg har IKKE fået bagt! Jeg har sipelthen ikke nået det, så inden jeg smutter hjem fra By night, så komme rjeg lige forbi efter en ladning af den smækre sag :)

  SvarSlet
 2. Haha! Det er lige før jeg er klar til at bytte med et par af dine bruchettaer ;) Meen, jeg kan vist næsten garantere dig, at fad nr. 2 er tømt, inden du er færdig med at shoppe :)

  SvarSlet
 3. Hej søde Marie! Sidder lige her og sapper - og så er det pludselig dig, der er på min skærm. Sikken en hyggelig side, du har! Håber du og maven trives og at vi snart ses igen! Knus Bjørg

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Bjørg :) Nej hvor hyggeligt med "besøg" fra dig! Jo tak, både jeg og maven har det fint, men nu glæder jeg mig efterhånden rigtig meget til juli, så vi kan få hilst på den lille pige! Håber også at vi snart ses. Hils omkring dig :) Knus fra Marie

   Slet
 4. Elsker elsker elsker crumble kager! Men æblecrumblen er en klassiker der altid hitter! Mums, den ser god ud :)Man må forresten også godt spise brownies når man har gjort rent ;)

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, æbleudgaven er og bliver et hit! Brownie-reglen er fantastisk - den må jeg føje til min liste ;)

   Slet