tirsdag den 21. februar 2012

Falafelfest!

I dag har niecen, Selma, været på feriebesøg. Vi har set tegnefilm, spist guf, tegnet prinsesser, gået tur og bagt pitabrød. Dagen skulle nemlig slutte med spisning med Selmas mor, som endnu ikke har haft fornøjelsen af at prøve Mads' falafler.

Det blev der ændret på i dag!


Billederne taler vist næsten for sig selv. Lækker, lækker mad fyldt med smag og vitaminer.
Jeg kan kun prale med at have lavet pitabrødene. Og de er yderst nemme at lave.

3,5 dl vand blandes med 25 g gær. Der tilføjes en tsk salt og 500 g hvedemel (eller i dette tilfælde 300 gram almindelig hvede og 200 g ølandshvede) Ælt dejen og lad den hæve i ca en time. Slå den ned og del den i 8 dele, som rulles runde og flade (ca 0,5 cm) Varm ovnen op til 250 grader - evt med stenplade i - og lad brødene hæve i 10 min, inden den pensles med mælk og bager 10 min i den brandvarme ovn.

Og så er der ellers brød til at putte lækkert fyld i! Velbekomme..

2 kommentarer:

 1. Hej,

  Jag jobbar för sajten FindeOpskrifter.dk och försökte kontakta dig men kan inte hitta någon kontaktinfo. Vi såg att du har goda recept i din blogg och vi rekommenderar att du tittar runt på sajten och kikar på "Madblogstoppen".

  Vill du vara med och få dina recept indexerade på sajten så behöver du bara registrera dig på http://www.findeopskrifter.dk/kom-med-i-madblogstoppen och embedda din kod för att mäta statistik så är du med!

  Här kan du se hur många som är med i Madblogstoppen på FindeOpskrifter.dk - http://www.findeopskrifter.dk/madblogstoppen

  Förhoppningsvis kan just din blogg ligga etta på Madblogstoppen!

  Vänlig hälsning,

  Senka
  senka@findeopskrifter.dk

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak for tippet. Jeg har nu tilføjet min blog (tror jeg). Det ligner en side fyldt med inspiration, så det er jo dejligt :)

   Slet