søndag den 11. marts 2012

Chokoladefontæne!

Eller chokoladefald, som niece Frida så rigtigt kaldte det!


I går var vi til super-hygge hos Mads' søster og hendes børn. Et af målene med aftenen var at afprøve deres nye chokoladefontæne. Endnu en uundværlig køkkengadget på markedet. Konceptet er at man smelter chokolade ved hjælp af det indbyggede varmelegeme, hvorefter en motor sørger for, at chokoladen røres op i toppen af maskinen, for så at falde ned igen. Og så skal man ellers bare stikke alverdens lækkerier ind under "chokoladefaldet" og smovse igennem.


Ideen er super sjov og hyggelig, og ligesom med fondue og raclette trækkes måltidet i langdrag - og hvem kan klage over, at desserten varer flere timer? Vi havde lidt begyndervanskeligheder, og chokoladen væltede ikke af sted med helt den lethed, vi havde håbet. Det var dog stadig et hit - for hvornår har chokolade og jordbær ikke været det?! 
 
Det er nu blevet et familieprojekt at skulle få fontænen op i fuldt gear - så vi må snart mod Assens igen og gøre en ny indsats. Det er en af de pligter, man vist ikke kan klage over!

4 kommentarer:

 1. Det ser jo bare hamrende godt ud!! :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Det kan jeg også love dig for, at det var :)

   Slet
 2. Hej Maria

  Jeg leder i junglen af chokoladefontæner på markedet efter en jeg synes passer til mit behov.
  Jeg har læst en del anmeldelser og de fleste foreskriver vegetabilsk olie for at få chokoladen til at flyde. Belgier bruger selvfølgelig kakaosmør som kan købes i helseforretninger og på nettet.
  Desuden skal chokoladen oftest opvarmes langsomt til 45-50 graden inden den hældes i. Varmelegemet er så kun til at holde den flydende.

  Jeg håber I har bedre succes næste gang og glæder mig til at høre nærmere.

  Helle Bøjsen, Stouby

  SvarSlet
  Svar
  1. Mange tak for dine gode råd. Det lykkedes os at få chokoladen til at glide ved hjælp af olie, et vandbad og rigelige mængder, da jeg var til konfirmation tidligere på året. Hyggelig måde at få dessert på :)

   Slet