torsdag den 8. marts 2012

Gulerodsbrud"Hvordan har du fået dem til at ligne dem fra bageren?!" spurgte min veninde, Helle, da jeg viste hende billeder af disse vidundere. I vores gymnasieår var gulerodsbrud fra Guldbageren en fast bestanddel af enhver lektiedate/hyggesøndag/tømmermændsmorgenmad. Og jeg var da også svært tilfreds med, at disse ikke bare lignede bagerens, men tilmed smagte endnu bedre!

Opskriften har jeg fra Amos Store Bagebog 3 "året rundt". De er at finde under forårskategorien og dermed oplagte at lave lige for tiden - men jeg synes nu, at de smager godt året rundt!

Gulerodsbrud (14 store boller)


1 kg hvedemel
50 g gær
Ca 51/2 dl lunkent vand
75 g sukker
15 g salt
75 g blødt smør
2 æg
150 g solsikkekerner
4 revne mellemstore gulerødder

Opløs gæren i vand og tilsæt mel, sukker og salt. Ælt det sammen og ælt herefter det bløde smør i dejen. Ælt videre i 6-8 min, så dejen bliver smidig.
Lad den hæve på et meldækket bord i ca en time (og sørg for god plads, for dejen vokser sig kæmpestor).
Lav en udybning i dejen og kom æg, gulerødder og kerner i. Fold dejen sammen til en gigantboller og brug en kniv til at hakke den i småstykker, for herefter at ælte den sammen igen. Blive ved, til fyldet er æltet helt ind i dejen, der skal være ujævn.
Del herefter i 14 lige store brud, som flyttes over på en bageplade. Jeg har en flad, stor dejskraber som gør sig glimrende til det formål.
Lad nu brudene hæve i yderligere en time, inden de bages ved 220 grader (200 v varmluft) i en forvarmet ovn.


Sprøde, bløde, lidt søde og særdeles svampede. De kan klart anbefales. Især hvis de indtages med ost, marmelade, the og i godt selskab :) Velbekomme!

5 kommentarer:

 1. uUuuhm, lækre lækre lækre boller. Det er og bliver en klassiker :) og smukke er de ;)

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja de er godt nok kommet direkte ind på favoritlisten herhjemme :) Utroligt, at det tog mig så lang tid at få dem prøvet, når nu jeg vidste fra dig, hvor gode de er!

   Slet
 2. Der er to ting jeg godt kunne tænke mig var bedre... hvad med noget som tid i ovnen og evt. billeder af hvordan du gør det der med æggene og andet fyld... jeg måtte lægge det hele i en stor skål efter jeg havde ladet den hæve den første time, og da jeg skulle dele den i 14 var dejen så klistret så jeg kunne knap nok få dejen af mine fingre...

  Men Resultatet blev 9 jævnt store boller der smagte fantastisk :-) så det er ikke negativt ment det er bare en konstruktiv kritik :) men mange tak for denne lækre opskrift på trods af udfordringerne.

  SvarSlet
 3. Hvor lang tid bager i dem

  SvarSlet
 4. kan se jeg har den opskrift. de skal have ca 15 min i midt i en forvarmet ovn på 220 og varmluft 200

  SvarSlet