fredag den 20. april 2012

Minitærter med gedeost og asparges

Det startede egentlig med, at jeg skulle købe to oste og bage et knækbrød. Og at Mads skulle købe et stykke godt pålæg hos slagteren ved siden af hans arbejde. Og at vi så skulle spise en sen, let hapsemiddag, når han fik fri ved 21-tiden.
Men pludselig gik der kogekone i pigebarnet her, og pludselig blev det lidt af et festmåltid på sådan en dejlig lille-fredag.

Disse små vidundere var en del af menuen:


De er lavet med inspiration fra en opskrift i AMOs fødseldagsbog, men jeg valgte at pifte dem lidt op (og at bruge en færdig tærtedej, selvom det plejer at være no-go herhjemme)

Opskrift til ca 10 stk:
1 rulle færdig tærtedej (eller en portion hjemmelavet)
10 grønne asparges
1 håndfuld frisk spinat
1 rulle gedeost
pinjekerner
chiliolie
acasiehonning
havsalt

Stik tærtebunde ud med f.eks. et stort glas eller lille skål og buk kanterne let, så du laver en kant. Læg et par spinatblade i bunden af hver tærte og fyld ud med et par skiver gedeost. Top med skiver af grønne asparges i passende størrelse (og husk at knække den seje bund af først) drys med pinjekerner og pensl med en blanding af honning og chiliolie (alt efter chili-trang kan lidt af olien erstattes af alminelig olie). Giv til sidst tærterne et godt skvæt havsalt og bag dem i ovnen i 10 min ved 230 grader.

Før:

Og efter:


Bundene blev meget sprøde, helt crackerlignende. Så hvis man gerne vil bevare lidt af butterdejsfornemmelse kan man vælge at skrue lidt ned for varmen og lidt op for bagetiden. Det er jo smag og behag.

Måske er det dårlig stil at rose egen mad, men disse tærter smagte altså virkelig godt. Og så er de super lette at lave, så det bliver afgjort ikke sidste gang, at jeg gør det. Tror de vil pynte på de fleste middags/frokostborde.
De pyntede i hvert fald i går!


Menuen stod derudover på hjemmebagt ciabattabrød og knækbrød, blandede oste og kyllingepaté fra Rokkedahl. Ja og så debuterede jeg udi crème brulée kunsten igår. Men det fortjener vist et indlæg for sig selv :)

6 kommentarer:

 1. Hold nu op hvor har i hygget jer :) Sikke et skønt og hyggeligt billede af bordet. Uhm - der gad man da virkelig godt, have været et flue på væggen :) eller endnu bedre, gæst ved bordet ;)

  de små tærter er jo vanvittig søde. Uhm.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja vi fik hygget igennem - det er nu engang det vi er bedst til her i huset ;) Jeg tror tærterne ville gøre sig godt en aften i kolonihaven - sådan en må vi altså få stablet på benene, når der bliver mere lunt i vejret!

   Slet
 2. Det ser så lækkert ud søde Rytter :)

  Kram fra mig

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak skal du ha søde Anne - komplimenter fra frk Gourmet varmer altid :)

   Slet
 3. Denne kommentar er fjernet af forfatteren.

  SvarSlet
 4. Muuums de så, så lækre ud at de måtte straks afprøves...

  Her blev de bare lavet med serano skinke, gedeost, asparges.. Det blev squ rigtig godt...

  Så tak for baggrunds ideen :D

  SvarSlet