fredag den 25. november 2011

Dovne dage - og verdens bedste pizza!

Dagene går! Og en smule novembersnue har påvirket aktivitetsniveauet her på bloggen. Derfor nåede det at blive fredag, før I blev præsenteret for mandagens aftensmad!
Men præsenteres for den, det skal I. Det er nemlig en ret så let og endnu mere lækker pizza med gedeost og aubergine som hovedingredienser.Til to pizzaer skal du bruge:

Dej:
35 g gær
3-3,5 dl vand
1 tsk salt
ca 500 g pizzamel

Fyld:
1 aubergine
1 rulle gedeost
1 pk frisk mozzarellaost
Ca. 2 spsk flydende honning
Ca. 2 spsk chiliolie

Rør gæren ud i det lunkne vand og tilsæt salt. Tilføj mel, til dejen er fast, men ikke for tør, og lad den hæve tildækket og lunt i 30 min.
Slå dejen ned og form den til en kugle, hvorefter den hæver yderligere 30 min.

Skær Auberginen i tynde skiver og drys med salt - lad dem trække i ca. 10 min, og dup med køkkenrulle så overskydende salt forsvinder.

Skær de to slags ost i skiver

Sæt en bagesten i ovnen og tænd på 220 grader.

Når dejen har hævet færdigt, del den da i to, og rul ud til to runde bunde, så tyndt som muligt. Brug evt lidt olie, det gør rullearbejdet lettere.
Nu fordeles mozzeralla- og gedeost ligeligt på de to bunde, og herefter lægges aubergineskiverne på. Læg dem så tæt som muligt, de skrumper nemlig lidt under bagningen.

Til sidst rører du honning og chiliolie sammen og pensler pizzaerne med blandingen.

Bag dem en ad gangen på bagestenen (som skal være helt varm, når pizaaen sættes ind) i ca. 20 min.

Og så er der ellers super pizza til 2-4 personer (alt efter sult og tilbehør).Nu vil jeg snart vikle mig ud af mit fredags-fridags-morgen-hygge-humør og bevæge mig ud i blæsten og ind til byen, hvor der skal købes ind til adventskrans og anden decemberhygge. For tænk sig. På søndag bliver det 100% legalt at jule igennem. Og jeg glæder mig!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar