lørdag den 21. januar 2012

Citrussyltede mandler

akkompagneret af en dejlig osteaften!


Hvis I også følger med hos Kristine, har I måske fornemmet, at der har været en osteaften under opsejling. Vores veninde, Camilla, lagde hus, oste og dessert til, Kristine kom med kiks og honningvalnødder, og jeg bagte knækbrød og lavede en omgang citrussyltede mandler. Ja, som I kan se, var det en aften, hvor intet manglede - især ikke det gode selskab :)

 Nå, men tilbage til mandlerne.. Opskriften er fundet i Annes Søde Syltebog, som varmt kan anbefales, hvis man gerne vil eksperimentere med at putte ting på glas og flasker! Et glas som ovenstående får du på følgende vis:

Citrussyltede mandler

100 g smuttede mandler
150 g sukker
En halv vanillestang
2 usprøjtede citroner
2 usprøjtede appelsiner

Riv skallen af citrusfrugterne og pres dem. Bland skal og saft med sukker og vanillekorn- + stang. Kog væsken ind til den tykner.
Hæld de smuttede mandler på et passende glas og overhæld med citrussiruppen.


Mandlerne er lækre i desserter, på is, frugt yoghurt og ikke mindst, som vi brugte dem i går, oven på gode oste! Og så er de ikke mindst smukke at se på!
Jeg efterlod resten af glasset hos Camilla og ostene, men skal vist snart i gang igen, for de er stærkt vanedannende.

Nu vil jeg snart bevæge mig ud i snevejret og nordpå, for Mads og jeg tager en overnatning ved Vesterhavet. Jeg glæder mig til at blive blæst igennem på stranden, til varme sokker, brætspil og (gyser)film - og ikke mindst til kagebord i Løkken i morgen. Mon ikke der følger et billede eller to fra sådan et ædegilde.

Rigtig dejlig weekend til jer!

4 kommentarer:

 1. ahh det ser skønt ud det hele, og de der mandler ku' jeg nemt få lyst til at efterabe:-) God tur til Vesterhavet...

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak for det :) Både mandler og Vesterhav kan bestemt anbefales!

   Slet
 2. ååååh Marie - du kan med god samvittighed laves disse igen! Nøjh hvor var det altså bare guld i munden! YUM. Jeg aber altså også efter snart ;) Håber i nyder den friske vesterhavs vind :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, jeg er også selv blevet fan ;) Vesterhavets vind var dejlig! Ikke noget bedre end sådan et bette getaway!

   Slet